Studentské snímky se představí na společné premiéře ve Zlíně

ZLÍN - Tarot, Terno a Enter Exit – to jsou snímky studentů zlínské Univerzity Tomáše Bati (UTB), které se ve čtvrtek 26. září dočkají společného uvedení na velkém plátně ve Zlíně. Blíže o promítání informovala server Zlin.cz mluvčí projektu Kateřina Martykánová.

Projekce se uskuteční od 18 hodin v sále číslo 1 multikina Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku. Na natočení filmů přispělo soukromým grantem filmové a produkční studio IS produkce.

O podporu se po vypsání grantu na konci roku 2018 přihlásilo celkem 11 studentských filmů. Zástupci společnosti IS Produkce pak zvolili 3 nejzajímavější. „Hlavními kritérii při výběru byl celkový dojem ze záměru, chytlavost scénáře a úroveň prezentace projektu. Také jsme se při volbě snažili nahlížet na scénáře z pozice diváků,“ upřesnil majitel IS Produkce Martin Gazda. Všechny tři snímky se poslední zářijový čtvrtek představí ve společné premiéře za přítomnosti tvůrců, jejich nejbližších i široké veřejnosti. Jednotné vstupné je 60 korun a vstupenky jsou již nyní v prodeji na www.gacinema.cz nebo pokladně multikina.

Celkem věnovala IS produkce letos na podporu studentských snímků částku téměř 660 tisíc korun. „V rámci oficiálního představení filmů se chystáme vyhlásit další ročník podpory zajímavých studentských snímků, která se bude opět letos pohybovat ve výši kolem půlmilionu korun,“ uvedl Martin Gazda.

Večer bude mít také charitativní rozměr. Výtěžek ze vstupného bude věnován na projekt Malé Mimi, který přispívá na provoz speciálních pokojů neonatologického oddělení zlínské porodnice a poradenství pro rodiče předčasně narozených dětí.

IS Produkce je největší filmové produkční studio na Moravě s desetiletými zkušenostmi. Natáčí televizní spoty, prezentační online filmy i rádiové spoty pro významné klienty. K natáčení využívá své dva ateliéry – v centru Zlína a v bývalém zlínském Baťovském areálu. V letošním roce plánuje zahájit výstavbu nového velkého ateliéru ve Zlíně-Kudlově a oživit tak tradici v místě, které je spojené se vznikem filmu ve Zlíně. V podpoře studentských filmových projektů plánuje pokračovat i v příštích letech.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x