Cenu starosty Meziříčí dostane Jindřich Zeť

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Radní města jednohlasně schválili udělení Ceny starosty pro dlouholetého předsedu výboru Klubu seniorů Jindřicha Zetě. Tu převezme spolu s laureáty Ceny města Valašské Meziříčí ve čtvrtek 16. ledna 2020, informovala server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Vendula Králová.

Na postu předsedy klubu je Jindřich Zeť volený už osmnáctým rokem.

„Nesmírná námaha, starostlivost a důslednost se panu Zeťovi podařila natolik, že v současné době je život Klubu seniorů na dobré cestě a ve správných kolejích pokračuje v uspokojování a zpříjemňování volného času spoluobčanům našeho města v seniorském věku,“ řekl mimo jiné v návrhu místopředseda Klubu seniorů Stanislav Machanec.

Klub organizuje pro téměř 350 členů kondiční cvičení, hodiny jógy, dlouhou tradici má také sborový zpěv. Senioři se zajímají o výuku cizích jazyků nebo například o setkání s filatelisty a sběrateli. „Velmi oblíbené jsou zájezdy na divadelní a operní představení, koncerty nebo různé poznávací zájezdy,“ doplnil Stanislav Machanec.

Klub seniorů pravidelně navštěvuje také starosta města Robert Stržínek. „Setkání bývají velmi inspirativní a rád se jich účastním. Pan Zeť spolu se svými spolupracovníky v rámci klubu seniorům odvádí úžasnou práci.“

Jindřich Zeť je současně spoluautorem knižní publikace Valašské Meziříčí objektivem času. Kniha zachycuje historii města od roku 1865 do 80. let minulého století v 750 fotografiích.

Zastupitelé budou na zářijovém zasedání schvalovat kandidáty na Cenu města Valašské Meziříčí a Čestné občanství města Valašské Meziříčí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x