KAM ZA KULTUROU: I tento týden se můžete těšit na zajímavé akce

ZLÍNSKÝ KRAJ – Komorní orchestr, ochutnávka burčáku i lampionový průvod. To vše na vás čeká tento týden.

Velký sál zámku v Holešově je v příštím týdnu místem konání dvou zajímavých koncertů, které jsou součástí cyklu Musica Holešov. Ve čtvrtek 19. září se představí Kurfiřtský komorní orchestr z německého Manheimu. Na programu budou mj. skladby F.X. Richtra a I.J. Holzbauera – skladatelů, kteří působili jak v Holešově, tak v Manheimu.
V sobotu 21. září pak Filharmonie Brno přednese skladby W. A. Mozarta, L. W. Beethovena a O. F Korteho. Oba koncerty začínají v 19:30 hod.  

Janův hrad ve Vizovicích bude v pátek 20. září v podvečer čarovný. Mezi 16 a 17:30 se ze sídliště Janova Hora můžete vydat na výšlap ke hradu, kde zejména na děti čeká řada aktivit, například čarování, táborák, setkání s pohádkovými bytostmi. Připraveno je občerstvení, a hlavě překvapení večera. Vezměte s sebou špekáčky, tužku, baterku. Děti v kostýmech strašidel jsou vítány.

Prohlídku národní kulturní památky – větrného mlýna ve Velkých Těšanech si v pátek 20. září od 17 hodin můžete zpestřit ochutnávkou burčáku z Blatnice pod sv. Antonínkem, dát si k tomu něco dobrého z grilu a udírny. Mlýn bude krásně nasvícen. Vstupné ve výši 70 Kč zahrnuje i prohlídku mlýna, děti do 15 let vstupné neplatí.

Krajské město Zlín ožije v pátek 20. září tradičním lampionovým průvodem pro celou rodinu. Průvod vyrazí v 19:30 od Památníku T. Bati na nám. TGM směrem ke zlínskému zámku.
Trasa povede od horní části Náměstí T. G. Masaryka, po náměstí, Gahurově mostu, podchodem na náměstí Práce, areálem Svit kolem autobusového nádraží, podchodem do Sadu Svobody ke zlínskému zámku, kde na vás bude čekat ohňová show a překvapení.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x