Zástupci ORP Otrokovice jednali s náměstkem hejtmana o dopravě

OTROKOVICE - Starostové a místostarostové obcí ve správním obvodu Otrokovic jako obce s rozšířenou působností se sešli v úterý 10. září s krajským náměstkem hejtmana pro dopravu. O schůzce informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Hosty byli také zástupci Zlínského kraje a Krajského úřadu Zlínského kraje, Ředitelství silnic a dálnic, Ředitelství silnic Zlínského kraje, Koordinátora veřejné dopravy a Policie České republiky.

Seznámit náměstka hejtmana Zlínského kraje pro oblast dopravy Pavla Botka s problémy, které trápí obce na Otrokovicku, bylo hlavním důvodem svolání pracovního setkání. Hlavní témata předložila vedoucí odboru dopravně-správního Renáta Krystyníková, která setkání na radnici svolala. „Tato setkání pořádáme každým rokem. Starostové tak mají příležitost náměstka upozornit na problémy, které trápí jejich města a obce v oblasti dopravy,“ vysvětlila Renáta Krystyníková.

Mezi zařazená témata patřila například dopravní obslužnost obcí, opravy silnic a finanční prostředky na jejich realizaci. Jedním z témat byla také výstavba jihovýchodního obchvatu města Otrokovice, která se dotýká i dalších obcí. Na setkání bylo opětovně upozorněno na webové stránky www.obchvatotrokovic.cz, kde jsou postupně doplňovány aktuální informace o výstavbě, o dopravních omezeních, uzavírkách či objížďkách. Karel Chudárek z Ředitelství silnic a dálnic zmínil plánované opravy komunikací v okolí exitu 30 dálnice D55. V dubnu 2020 bude v rámci prací opraven i dálniční přivaděč a nájezd na dálnici.

Této příležitosti využila starostka Otrokovic Hana Večerková k osobnímu setkání se starosty a místostarosty okolních obcí. „V těchto setkáních budeme i v následujících letech pokračovat, protože jsou především pro starosty obcí přínosná. Mnohá dopravní témata obce propojují a je užitečné, že je mohou probrat i za účasti zástupců dalších orgánů,“ řekla starostka Otrokovic.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x