Matka poskytla svému synovi azyl, místo vděku starou ženu zmlátil

ZLÍN - Ve vazbě skončil třiašedesátiletý muž ze Zlína, který opakovaně zmlátil svou třiaosmdesátiletou matku. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Násilník nyní čelí obžalobě z trestných činů ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a nebezpečné vyhrožování. Muž skončil nejprve v protialkoholní záchytné stanici a poté v policejní cele, kterou následně vystřídala cela vazební. Za oba trestné činy mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

„Operační důstojník vyslal hlídku policistů ze Zlína k oznámení o fyzickém napadení třiaosmdesátileté ženy jejím třiašedesátiletým synem v bytě ve Zlíně. Na místě našli policisté silně podnapilého muže a seniorku, která si stěžovala na bolesti hlavy i celého těla. Popsala policistům, že její syn přišel den předtím na návštěvu, protože žije na ulici. Chtěl se umýt a podívat na fotbal. Od doby, co přišel v podnapilém stavu, ženu začal nejprve slovně a poté i fyzicky napadat. V útocích a vyhrožování matce pokračoval celou noc i následující dopoledne,“ podotkla policejní mluvčí. Vzhledem k zdravotnímu stavu seniorky přivolali policisté záchranáře, kteří ženu převezli k ošetření do nemocnice.

Prověřování v okolí i u sousedů ukázalo, že tento incident rozhodně nebyl ojedinělý. Podobný scénář se opakuje vždy, když muž svou matku navštíví, což bývá někdy i několikrát za měsíc.

Násilník, který má v rejstříku trestů pět záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost, popřel, že by matce fyzicky ublížil. Dechová zkouška u něj ukázala téměř tři promile alkoholu. Policisté podali návrh na jeho umístění do vazby, který soudce okresního soudu akceptoval.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x