Dopravní společnost provádí průzkum vytíženosti spojů MHD po začátku školního roku

ZLÍN - Několik pracovníků Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) se již od 10. září věnuje průzkumům obsazenosti spojů v souvislosti s novým školním rokem a cestováním žáků a studentů do škol nebo ze škol domů. Pokud by někde byly zjištěny problémy, je DSZO připravena změnit kapacitu vozidel nebo upravit jízdní řády, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

K drobnějším úpravám jízdních řádů či změnám v přepravní kapacitě nasazených vozidel přistupují pracovníci DSZO po „usazení“ rozvrhů hodin v novém školním roce každoročně. Také letos se několik techniků z DSZO věnuje již od 10. září průzkumům vytíženosti jednotlivých spojů, a to zejména v čase cestování do škol, tedy přibližně od 6.30 do 8.00 hodin.

„Sledováním na zastávkách nebo i ve vozidlech si pečlivě mapujeme obsazenost konkrétních spojů, a to zejména na trase směrem na Lesní čtvrť, na sídlišti Jižní Svahy, ale i v Otrokovicích nebo u zvláštních školních spojů i v jiných částech města Zlína nebo Želechovic nad Dřevnicí. Skutečné potřeby kladené na MHD se vždycky ukážou až nejdříve po jednom či dvou týdnech nového školního roku. Nikdy je není možné zcela přesně předvídat,“ vysvětlil vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

Proto až na základě provedených průzkumů po zahájení školního roku pracovníci DSZO ještě dolaďují jízdní řády, aby odpovídaly skutečným požadavkům veřejnosti na přepravu. Kdyby se někde zjistila přeplněnost určitého spoje, jsou schopni reagovat velmi rychle a zařadit na linku vůz s větším počtem míst. „Pokud jde o případné časové posuny spojů, budeme se snažit zapracovat všechny změny do jízdních řádů, které budou platit od 8. listopadu, kdy má být zprovozněn nadjezd v Otrokovicích a kdy se bude muset změnit více jízdních řádů v síti MHD právě z tohoto důvodu ukončené výluky,“ doplnil Pavel Nosálek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x