Kunovické domovy pro osoby se zdravotním postižením dostanou vybavení za 340 tisíc

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nové vybavení jako postele nebo klimatizaci celkem za 340 tisíc korun dostanou v Kunovicích dva domovy pro lidi se zdravotním postižením. Týká se to domovů v ulicích Cihlářská a Na Bělince, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Investice schválili krajští radní. „Veškeré nové vybavení bude hrazeno z fondu investic krajské příspěvkové organizace Sociální služby Uherské Hradiště, pod kterou oba domovy spadají,“ uvedl Vandík.

Skoro čtvrt milionů půjde do Domova pro osoby se zdravotním postižením Kunovice v Cihlářské ulici. „Koupí se dvě nové komfortní elektricky polohovatelné postele s vysokým stupněm bezpečnostních parametrů, které budou sloužit klientům ve vigilním kómatu. Také se koupí dvě odsávačky hlenů, které jsou nezbytnou součástí vybavení pokoje pro tyto klienty,“ uvedla radní Michaela Blahová, která má ve své gesci oblast sociálních věcí.

Vybavení bude stát 178 tisíc korun, to ale není vše. „V tomto domově bude zároveň klimatizace do skladů potravin, která pomůže při jejich uchovávání během vysokých teplot v letních měsících. Plánované náklady na zakoupení jsou 60 tisíc korun,“ poznamenal Vandík.

V domově Na Bělince se chystají investice za 94 tisíc korun. „Pořídí se dvě sprchovací lůžka pro páté oddělení v přístavbě objektu. Lůžka budou sloužit klientům s vysokou mírou podpory, kteří nezvládnou hygienu ve sprchových koutech. V současné době je na tomto oddělení k dispozici jen jedno sprchovací lůžko,“ řekl Vandík.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x