Obyvatelé části Prštné jednali s vedením města o zastávkách i nové lávce

ZLÍN - Zástupci města Zlína se setkali s občany místní části Prštné. Debatovalo se o budování nových zastávek MHD, osvětlení i opravě lávky. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Veřejná debta se uskutečnila v sálu budovy Hasičské zbrojnice Prštné. „Tématy setkání byly zavedení linky MHD včetně výstavby nových zastávek, oprava lávky v ulici Jateční přes řeku Dřevnici nebo pokračování v budování osvětlení v ulici Cyklistická. K daným tématům se za město Zlín vyjadřovali radní Michal Čížek a Jana Bazelová, zástupci odborů a ředitel DSZO Josef Kocháň,“ upřesnil Melzer.

Specifikem místní části Prštné je, že katastrálně zahrnuje i území Podhoří. Je tak ovlivněna evidence ekonomických výdajů města v rámci financování místních částí. V praxi jsou však uvedené lokality rozdílné například z hlediska charakteru výstavby.

V letošním roce se jednalo o třetí setkání s občany místních částí. Do konce kalendářního roku zavítají představitelé městské rady, odborů a oddělení magistrátu na Jižní Svahy, do Štípy, na Mokrou, Zlínské Paseky a do Louk.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x