KAM ZA KULTUROU: Konec září bude velmi pestrý

ZLÍNSKÝ KRAJ - Využijete příjemného počasí k návštěvě kunovských hodů, unikátní výstavy bonsají nebo kulturního programu u příležitosti Dne státnosti?

Filharmonie Bohuslava Martinů zahajuje 26. září  již 17. ročník festivalu Hamonia Moraviae 2019. Na úvodním koncertu v Kongresovém centru ve Zlíně zazní od 19.00 hodin  skladby B. Martinů, A. Dvořáka a L. Janáčka v podání Leonarda Elschenbroicha a Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením jejího šéfdirigenta Tomáše Braunera.

Celé tři dny – od pátku 27. září do neděle 29. září – si vyhradili pro Svatováclavské hody v Kunovicích na Slovácku. V bohatém programu nebudou scházet vystoupení folklorních souborů, výstavy krojů, hodová mše svatá, hodová zábava, či řízná dechovka.

Město Holešov oslaví sváteční Den státnosti v pátek 27. září společně se slovenskou Povážskou Bystricou. Ta tento den slaví Den města. Od 14.00 do 17.00 hodin proběhne na náměstí Dr. Edvarda Beneše kulturní program s účastí souborů a skupin z obou partnerských měst, scházet nebudou ochutnávky regionálních jídel či tradičních řemesel. Na 17.30 je v kostele sv. Anny připravena mše k poctě Sv. Václava. Program zakončí koncert Holešovského komorního orchestru, který bude zahájen v kostele sv. Anny po skončení mše svaté.

Zahrádkářská výstava Floria Podzim-Bonsaj příláká ve dnech 27. – 29. září na výstaviště Floria v Kroměříži všechny zahradníky a zahrádkáře. Denně bude otevřena od 9.00 do 17.00 hodin. Pavilon A bude věnován pokojovým rostlinám, kaktusům, sukulentům či masožravým rostlinám. Každý den zde budou probíhat zajímavé přednášky. V pavilonu B bude výjimečná mezinárodní expozice unikátních bonsají z Japonska, Koreje, nebo Číny. Velká část exponátů nebyla dosud nikde vystavena. Ke shlédnutí bude i sbírka kamenů suiseki. Probíhat budou komentované prohlídky, přednášky a ukázky tvorby ikebany. Návštěvníci se budou moci obléci do tradičního japonského kimona a užít si netradiční zážitek z procházky po expozici. Otevřeny budou desítky stánků a restaurací s širokou nabídkou občerstvení, bohatý bude i hudební program.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x