Zlín se prezentoval na cestovatelském veletrhu ITEP v Plzni

ZLÍN – Zlín lákal turisty na veletrhu ITEP v Plzni, který je třetím největším mezinárodním veletrhem cestovního ruchu v České republice. Veletrh navštěvuje asi 10 tisíc návštěvníků, řekl serveru Zlin.cz mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Zlín se prezentoval na veletrhu společným stánkem Zlínska a Luhačovická. „Veletrhu se zúčastňuje více než 140 tuzemských i zahraničních vystavovatelů. Kromě získání inspirace na stáncích a prostřednictvím cestovatelských přednášek nabízí i interaktivní aktivity pro děti i dospělé,“ uvedl Melzer.

Zlín představil různé aktivity. „Návštěvníky jsme seznamovali mimo jiné s unikátní funkcionalistickou architekturou, jednotlivými atraktivitami a možnostmi pro cykloturistiku. Mnozí z návštěvníků znají Zlín v uvozovkách jako své boty, protože tam strávili své mládí nebo do města pravidelně jezdí,“ uvedla vedoucí oddělení cestovního ruchu a informací zlínského magistrátu Eva Manišová.

Podle ní mají lidé i nejoblíbenější cíl ve Zlíně. „Je jím Zoo Zlín a mimo město také největší moravské lázně Luhačovice,“ podotkla Manišová. Lidé se v souvislosti se Zlínem dotazovali hlavně na novinky a letos otevřený Památník Tomáše Bati. „Největší zájem byl o mapy města s atraktivitami Zlína, o cykloturistické mapy, průvodce městem a okolím, materiály o Zoo Zlín, brožuru Zlínská architektura a materiály lázeňského města Luhačovice,“ vyjmenoval Melzer. Zaujaly podle něj také propagační předměty s logem Rozvaž se ve Zlíně, které lze zakoupit i v Městském informačním a turistickém středisku ve Zlíně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x