Ve Zlínském kraji bude poprvé vyhlášena Babička roku

ZLÍNSKÝ KRAJ – Finále soutěže Babička roku se v úterý 1. října od 14 hodin uskuteční ve zlínském hotelu Moskva. Záštitu nad akcí převzala radní Zlínského kraje Michaela Blahová, sdělil serveru Zlin.cz Jan Vandík ze zlínského hejtamnství.

Ve Zlínském kraji jde o vůbec první ročník této soutěže. Jejími pořadateli jsou společnost SunDrive Communications a Krajská rada seniorů ZK, za finanční podpory Zlínského kraje a Ministerstva práce a sociálních věcí.

„Velmi fandím všem aktivitám, které ukazují, jak pěkně může fungovat mezigenerační soužití a zároveň nám připomínají, jak významná je role babiček v rodině i ve společnosti. Proto jsem velmi ráda, že letos poprvé se do soutěže mohou zapojit také babičky u nás ve Zlínském kraji. Moc se na finále těším, protože babičky, které se přihlásily, budou zcela jistě se svými životními zkušenostmi, energií a odvahou vítanou inspirací a zároveň možná i zdravou konfrontací pro nás, kdo tu pravou babičkovskou roli teprve promýšlíme a hledáme,“ uvedla radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální oblast, neziskový sektor a rodinnou politiku.
V soutěži nejde o zkoušku z ručních prací nebo vědomostí, ale u soutěžících se oceňuje především jejich aktivní přístup k životu a okolí. Smyslem je poukázat na krásu člověka v seniorském věku.

Soutěž Babička roku Zlínského kraje byla vyhlášena pro babičky nad 55 let s trvalým bydlištěm ve Zlínském kraji. Z nominovaných babiček bylo vybráno sedm finalistek, které budou soutěžit o titul Zlatá, Stříbrná a Bronzová Babička roku Zlínského kraje, a to v těchto disciplínách: Představení – rozhovor, Volná disciplína – zpěv, tanec, recitace, ukázka vlastní tvorby, malování, háčkování, pletení, hra na hudební nástroj a podobně a nakonec Módní přehlídka. O konečných výsledcích rozhodne pětičlenná odborná porota.

„Všechny, kdo by se na finálové odpoledne chtěli přijít podívat, srdečně zveme. Vstup na akci bude zdarma, a to do naplnění kapacity sálu,“ řekla Michaela Blahová.

Vítězná babička zlínského krajského kola postoupí do celorepublikového finále soutěže, které se bude konat 18. listopadu 2019 v Olomouci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x