V Rožnově se chystá Den architektury

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Den architektury v Rožnově pod Radhoštěm se letos uskuteční v sobotu 5. října 2019. Tato, v Rožnově již tradiční, akce se ve městě koná od roku 2015 a v posledních letech i s podporou města, potažmo městského architekta, informoval server Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Letošním tématem bylo zvoleno téma umělecké (výtvarné) intervence v architektuře, i s ohledem na výročí 60 let od úmrtí malíře Jana Kobzáně.

„Den architektury pořádá město Rožnov pod Radhoštěm ve spolupráci s Městskou knihovnou Rožnov v rámci projektu Město v mé paměti, skupinou Henkai architekti a spolkem Kruh. Společně jsme připravili na sobotu 5. října sérii programů, které by měly naučnou i zábavnou formou naplnit tento svátek architektury,“ uvedl Martin Beníček, vedoucí Oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov.

Den architektury v Rožnově odstartuje v sobotu 5. října ve 14 hodin srazem před poštou na Náměstí míru. „Začne se dvouhodinovou procházkou po městské části Záhumení s výkladem Doubravky Vejmelkové a Richarda Sobotky s tématem uměleckého sgrafita, připomenutí malíře Jana Kobzáně, u nějž si letos na podzim připomínáme 60. výročí jeho úmrtí,“ řekl k programu městský architekt Jan Horký. Následovat poté bude programový blok v galerii 3. etáž ve Stroze – sgrafitový výtvarný workshop pro malé i velké (16.30 – 18:30), dále v 19 hodin takzvaný Arch mejdan, na kterém bude příběhy hrát a zpívat skupina Koně a prase.Posledním bodem celodenního programu bude Afterfilm: Bauhaus Spirit – fascinující pohled do historie legendární avantgardní školy, která propojila umění, design a řemeslo v jeden celek.

„Rádi bychom pozvali nejen milovníky architektury na zajímavý den. Bonusem pro účastníky Dne architektury pak bude poslední možnost prohlídky výstavy Marius Kotrba 60 v Brillovce, která končí právě 5. října,“ dodala místostarostka Rožnova Kristýna Kosová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x