Výkon slušný, výsledek špatný. Zlín – Jablonec 0:1

ZLÍN - Rozhodně nehráli špatně, třeba ve srovnání s výkonem ve druhém poločase na hřišti Bohemians 1905 to bylo daleko lepší. Jenže minule si vezli z Ďolíčku bod, tentokrát vyšli Ševci ze Zlína úplně naprázdno. A na slastný pocit z výhry čekají už pět kol.

Co byla platná platonická převaha, slušná kombinace i nasazení. 

Domácí Folprecht vyrobil hrubku na vlastní polovině a mladý Matoušek už míč nikomu nepůjčil. Ve 26. minutě pronikl bleskurychle do vápna a když jeho tuctovou ránu nešťastně ztečoval domácí Buchta, bylo vlastně hotovo.

Zlínští stupňovali tlak, v závěru si vytvořili jasnou převahu. Závary před brankou hostí ale nepřinesly vůbec nic, hosté jedinkrát fatálně nepropadli v defenzivní činnosti.

„Prohrál jasně lepší tým,“ konstatoval před novináři jediný střelec zápasu Matoušek. Což může být pro domácí, kteří mají po 11 kolech jen hubených 10 bodů, jen maličká záplata na bolavé duše při pohledu na tabulku, kde je Zlín hodně nízko.

„Kvalitu jsme měli, ale jen mimo soupeřovu šestnáctku, tam nám chyběl důraz,“ konstatoval ne poprvé suše trenér Fastavu Csaplár.

Zlín teď před další reprezentační pauzou pojede na Baník, jeho trenér Páník měl mezi zlínskými kamarády v hledišti asi docela smíšené pocity.

Fastav Zlín – FK Jablonec 0:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x