Rožnov by mohl převzít Domov pro seniory

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Jednání o možném převzetí rožnovského Domova seniorů do rukou města se uskutečnilo v minulých dnech na rožnovské radnici. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí rožnovské radnice Marek Havran.

Představitelé města Rožnov pod Radhoštěm diskutovali o možnostech kolem případného převzetí Domova pro seniory s Michaelovou Blahovou, členkou Rady Zlínského kraje pro oblast sociálních věcí, neziskového sektoru a rodinné politiky. Starosta Radim Holiš a místostarosta Jan Kučera si na schůzce mimo jiné i vyžádali podklady o hospodaření, o fungování a struktuře klientů Domova pro seniory a vše předloží Radě města k projednání.

Domov pro seniory v Rožnově pod Radhoštěm je zařízením příspěvkové organizace Sociální služby Vsetín zřizované Zlínským krajem. A to by se mohlo v budoucnu dle plánů kraje změnit. „Rada Zlínského kraje na svém červnovém zasedání schválila zájem projednat s městy a obcemi v kraji, které mají na svém území domovy pro seniory, možnost převzetí těchto domovů pro seniory do vlastní správy. V současnosti je domov pro seniory provozován krajem zřízenou příspěvkovou organizací,“ vysvětlil situaci místostarosta Rožnova Jan Kučera.

Radní kraje pro sociální oblast Michaela Blahová přijela osobně do Rožnova prodebatovat detaily, které bude důležité pečlivě zvážit. „Paní radní nám přijela vysvětlit a interpretovat zájem Zlínského kraje na tom, aby domovy pro seniory přebrala samotná města, ve kterých domovy jsou. Dle kraje by domovy ještě lépe fungovaly, když budou řízeny právě z měst. Dala nám základní informace k ekonomice, my jsme si na tomto základě vyžádali podklady o hospodaření, o fungování a struktuře klientů a budeme to předkládat naší Radě města k projednání,“ konstatoval starosta Rožnova Radim Holiš.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x