Zlínská ubytovna se stala terčem zlodějů

ZLÍN - Zlínští policisté pátrají po pachateli vloupání do pokoje ubytovny ve Zlíně. Napáchal zde škodu za 12 tisíc korun, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Neznámý pachatel využil otevřeného okna na ventilaci a bez jakéhokoli poškození vnikl do pokoje, odkud odcizil fotoaparát, paměťovou kartu a harddisk, vše v hodnotě 12 tisíc korun. Za krádež a porušování domovní svobody mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

„Dvacetiletý muž z obce na Uherskohradišťsku, který pokoj v přízemí na ubytovně pár dnů obývá, byl v pokoji ve středu v jedenáct hodin dopoledne. Tehdy bylo všechno v pořádku. Otevřel pouze okno na ventilaci a odešel. Vrátil se následující den ve stejnou dobu a uviděl odsunutou tašku a otevřené okno. Záhy zjistil, že se někdo oknem dostal dovnitř a okradl ho. Oznámil tedy událost na linku tísňového volání policie,“ upřesnila Kozumplíková.

Policisté na místě odebrali veškeré použitelné stopy, zjistili z okolí dostupné informace a po pachateli krádeže pátrají.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x