Starý park v Otrokovicích má zcela novou podobu

OTROKOVICE - Obyvatelé Otrokovic už mohou využívat kompletně zrekonstruovaný park na Trávníkách před Papučárnou. Práce na nové podobě parku trvaly deset měsíců a otrokovická radnice do rekonstrukce zainvestovala přibližně 5,5 milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Do doby před rekonstrukcí byl park využíván jako průchozí plocha od obchodního centra k integrovanému domu s drobnými provozovnami. V husté zeleni zde nacházela úkryt mládež, která často požívala alkoholické nápoje či jiné látky, a povalování těchto osob bylo trnem oku většině místních obyvatel. Vzhledem k tomu volala veřejnost po úpravách, po nové podobě otevřeného prostoru, který bude bezpečný a upravený. „Oceňuji, jak nyní park vypadá. Kolem parku procházím každý den a vidím, jak zásadní proměnou prošel. V tuto chvíli jej konečně využívají lidé všech věkových kategorií, zejména pak dětí s rodiči. Musím říct, že se mi opravdu líbí,“ pochválil upravený park Martin Kalup, místní občan.

Erik Štábl z odboru rozvoje města vyjmenoval, v čem spočívaly úpravy. „Kolem chodníků byly rozmístěny lavičky s opěradly, odpočívadla a herní prvky pro děti. Byl obnoven povrch zpevněných ploch, který vytvořil místo pro odpočinek. Doplněna byla zeleň o nové stromy a záhon nízkých keřů s trvalkami a okrasnými travinami. Dominantou jsou kovové pergoly, u nichž budou vysazeny popínavé rostliny a vytvoří tak příjemný stín. Součástí parku jsou atypické zvýšené záhony.“ Dodal, že díky novému typu a rozmístění veřejného osvětlení je prostor přehledný i ve večerních a nočních hodinách tak, že neruší obyvatele v sousedství a příjemně osvětluje plochu celého parku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x