Výtržník rozbil dlažební kostkou výlohu obchodu, způsobil škodu přes 20 tisíc korun

ZLÍN - Zlínští policisté řeší případ vandalství, kdy neznámý člověk prohodil výlohou obchodu dlažební kostku. Napáchal tím škodu přesahující 20 tisíc korun, serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Událost se stala ve Zlíně v noci na uplynulý pátek. Prozatím neznámý pachatel rozbil dlažební kostkou výlohu prodejny s jízdními koly a lyžemi. Škoda, která poškozením výlohy vznikla, činí minimálně 20 tisíc korun. Střepy navíc poškodily rukáv jedné z vystavených značkových bund, čímž se stala neprodejnou. „Za poškození cizí věci hrozí pachateli v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok,“ konstatovala Kozumplíková.

Majitel odcházel z prodejny ve čtvrtek v 18.00 hodin. Všechno zkontroloval, prodejnu zamknul a odešel. Druhý den ráno před devátou hodinou ho čekalo velmi nepříjemné překvapení. Uviděl, že mu během noci někdo rozbil trojdílné sklo výlohy. Při bližším zkoumání zjistil, že střepy z výlohy navíc roztrhly rukáv uvnitř vystavené outdoorové bundy v ceně 2 390 korun. Uvnitř našel také předmět, jímž byla výloha rozbitá, jednalo se o žulovou kostku.

Policisté na místě odebrali stopy, zjistili veškeré dostupné informace a po pachateli pátrají.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x