Zlínští odborníci přednášeli na psychiatrii o kouření a léčbě závislosti na tabáku

ZLÍN, KROMĚŘÍŽ - Kouření a léčba závislosti na tabáku - to byla hlavní témata přednášky pro pacienty Psychiatrické nemocnice Kroměříž. Uspořádalo ji Centrum léčby závislosti na tabáku při Plicním oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně, serveru Zlin.cz to řekl PR specialista Nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

O přednášku byl velký zájem, informace a praktické rady si přišlo vyslechnout kolem stovky zájemců. „Dali jsme i prostor pro diskuzi a řada účastníků toho využila,“ potěšilo Ivanu Bobovskou, vedoucí zlínského Centra. Dodala, že návštěvníci přednášky měli osobní zkušenosti se závislostí, ať již na tabáku, alkoholu či drogách, byli mezi nimi také patologičtí hráči.

Centrum léčby závislosti na tabáku při Plicním oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně spolupracuje s Psychiatrickou nemocnicí Kroměříž dlouhodobě. Kromě přednášek pro její pacienty zde působily zdravotnice ze Zlína i na stáži.

O odbornou pomoc se nejčastěji zajímají kuřáci ve věku od 40 let výše. Důvodem je to, že ti mladší většinou nepociťují v souvislosti s užíváním nikotinu větší zdravotní problémy. Zájemci o spolupráci se zlínskými zdravotníky se mohou objednat ke konzultaci kdykoliv během roku, a to na telefonním čísle 577 552 622.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x