Těžká váha ve zlínské kleci. Berany posílí Marek Čiliak

ZLÍN - Kašík na marodce, Čiliak ve zlínské brance. S nutností posílení na klíčovém postu se po zranění zlínské brankářské jedničky počítalo, to že volba padla na strůjce mistrovských titulů v Kometě Brno, to je docela pecka.

„Marek k nám přichází na tříměsíční hostování do konce letošního roku, původně se nezdálo vyloučené, že bychom se na služby mladíků Hufa a Kořénka spolehli úplně, ale Kašíkova absence bude delší, v řádu měsíců, a tak bereme zkušenost v podobě Marka Čiliaka, Konstatoval generální manažer PSG Berani Zlín Martin Hosták.

„S možností, které se nám nabízely, je tato zjevně nejlepší, zkušeného brankáře jsme opravdu potřebovali,“ prohlásil pro klubový web trenér Antonín Stavjaňa.

Devětadvacetiletý odchovanec zvolenského hokeje by měl nastoupit už do pátečního duelu s Pardubicemi. Hrají týmy z posledních příček tabulky. Berani dosud v šesti duelech nezískali ani bod, Pardubičtí jsou zatím před nimi z tříbodovým náskokem.

Čiliak je znám jako výborný golman, jeho zásluha na dvou titulech Komety je bez diskusí. Čiliakovy hokejové cesty byly ostatně velmi zajímavé, chytal třeba ve Znojmě, Senici, Nitře, Slovanu Bratislava, Třebíči, Šumperku, má reprezentační zkušenosti z národního týmu Slovenska ze šampionátů v Dánsku i doma na Slovensku.

V české extralize si v Komětě připsal 265 startů, procentuální úspěšnost zásahů má výrazně nad 91 procenty.

Takže minulý pátek na Jágra, nyní na Čiliaka…

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x