Karel Gott v pěveckém nebi. Zlín měl hodně rád

ZLÍN - Zpráva o úmrtí Karla Gotta se bleskově rozšířila také v našem kraji. Zlíňané i návštěvníci města měli to štěstí potkat se s ním ještě na samém konci května letošního roku. Tehdy přebíral na Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež Zlatý střevíček za přínos dětskému filmu a vynikající interpretace písní v dětských filmech.

„Jsme teď hodně smutní, ale na druhé straně moc rádi, že jsme Karla Gotta poctili a mohli ho u nás přivítat,“ konstatovala dnes mluvčí světové přehlídky Kateřina Martykánová.

Gott měl ke Zlínu svůj vztah. Město měl opravdu rád. Svědčí o tom jeho četné návštěvy, mimo jiné vždy vyprodané koncerty.

Pamětníci si vybavují například ten z roku 1971, mnoho z nich si nenechalo ujít ani Gottův poslední na zlínském zimáku. To se psal rok 2015 a Mistr poté brzy vážně onemocněl, na jeho formě to ale tehdy znát nebylo ani trochu.

„To byla naprosto úžasná věc, nezapomenutelná, vzala jsem si tehdy stejně šaty, jako když jsem na Mistra jela do Prahy před mnoha lety coby mladá dívka,“ vzpomínala dnes Božena Vunderlová ze Zlína s tím, že jí odchod Karla Gotta moc trápí.

„V noci jsem nezamhouřila oka, jako by v tom byla nějaká symbolika,“ vybavila si dnes před polednem.

Karel Gott poctil oblíbený Zlín i jinak. V roce 2007 se na radnici představil svými obrazy. „Tak jako do svých písní se do nich snažím dát to nejlepší, co v sobě mám,“ vyprávěl tehdy před dvanácti lety.

Gott, člověk vždy plný optimismu a sálající energie zarmoutil statisíce fanynek, třeba Zlíňanky Janu Valaškovou, Annu Skládalovou nebo Karin Svobodovou.

„Mysleli jsme si, že tu Karel bude napořád. Každý je smrtelný, ale jeho písničky a odkaz tu vlastně budou pořád, takže zamačknu slzu a pustím si některou z jeho nádherných písní,“ vyprávěla posledně jmenovaná.

Video – Karel Gott na zlínském zimáku 2015

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x