Legendu české pop music Karla Gotta si připomenou i v Otrokovicích

OTROKOVICE - V úterý v noci 1. října 2019 zemřel ve věku 80 let zpěvák, mnohonásobný držitel Zlatého slavíka Karel Gott. Na jeho vzpomínku Otrokovická Beseda mimořádně zařadila do programu film z roku 1974 Hvězda padá vzhůru, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí města Romana Stehlíková.

Vstupenky lze za 80 korun zakoupit on-line na webových stránkách Otrokovické Besedy nebo osobně v Turistickém informačním centru Otrokovice. Projekce se uskuteční 4. října v 18.00 hodin.

„Jedná se o příběh na motivy hry Josefa Kajetána Tyla Strakonický dudák, kde Karel Gott ztvárnil hlavní roli. Malíři pokojů ze Strakonic, Švandovi, sudičky předpověděly závratnou kariéru hvězdy pop music. Předpověď se skutečně vyplní a Švanda se stane velmi úspěšným. Brzy ale zjistí, že sláva není v životě to nejdůležitější, a to, co hledá a po čem touží. Je načase vrátit se z velkoměsta zpátky domů…,“ přiblížila děj filmu Stehlíková.

Karel Gott zemřel 1. října v rodinném kruhu krátce před půlnocí. Do poslední chvíle bojoval s vážnou nemocí, akutní leukemie ho nakonec přemohla. Jak jeho manželka Ivana Gottová uvedla, zpěvák zemřel ve spánku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x