Zlín hledá partnerské město na Ukrajině

ZLÍN – Zástupci Zlína se setkali s ukrajinským konzulem Ivanem Kholostenkem a diskutovali s ním o navázání spolupráce mezi Zlínem a vybraným městem na Ukrajině. Spolupráce by se mohla týkat například úrovně škol a spolků, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Jiří Melzer.

S konzulem se na zlínské radnici setkal primátor Jiří Korec a náměstek Aleš Dufek. „Během oboustranně vstřícného setkání bylo hlavním tématem navázání spolupráce města Zlína s vybraným městem z Ukrajiny. Ivan Kholostenko zmínil spolupráci českých a ukrajinských měst, přičemž vidí potenciál i ve Zlíně, který má podle něj co nabídnout jak v oblasti vzdělání, tak kultury i sportu,“ řekl Melzer.

Kholostenko podle něj navrhl města Ternopil a Ivano-Frankivsk. „Město Zlín má zájem rozvíjet spolupráce s partnerskými městy. Budoucnost vidím na úrovni škol a spolků. Důležité je, aby tyto spolupráce byly dlouhodobě podporovány a nezůstaly pouze na papíře. Finální výběr partnerského města bude ještě interně komunikován, aby vznikla co možná nejpřínosnější spolupráce,“ řekl primátor Jiří Korec.

Je nutné zvážit i vzájemnou dostupnost partnerských měst, aby se využil potenciál spolupráce, uvedl Dufek. „Navrhovaná města Ternopil nebo Ivano-Frankivsk jsou dostupná autobusovou dopravou, což je pozitivní“, doplnil Dufek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x