Babičkou roku Zlínského kraje se stala Marie Talafová z Lačnova

ZLÍNSKÝ KRAJ – Marie Talafová z Lačnova se stala Babičkou roku Zlínského kraje. Postupuje do celostátního finále, které se uskuteční 18. listopadu v Olomouci, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Soutěž se v kraji uskutečnila poprvé. Krajského finále se zúčastnilo sedm finalistek, které měly záliby jako malování, tanec, cvičení tai-chi nebo recitaci vlastní tvorby. „Nejstarší soutěžící byla paní Drahoslava, která oslavila úctyhodných 90 let. Nejmladší pak byla paní Marie ve věku 67 let. Babičkou Zlínského kraje se stala Marie Talafová z Lačnova, kteoru přijeli podpořit přátelé, dvě dcery a vnuk,“ uvedla Kousalová.

Talafovou vítězství překvapilo. „Že vyhraju, jsem vůbec nečekala. A moc mě to potěšilo,“ řekla Marie Talafová, která na sebe prozradila, že ráda peče a vaří a také ráda jezdí na svém novém skútru.

Soutěž Babička roku Zlínského kraje byla vyhlášena pro babičky nad 55 let s trvalým bydlištěm ve Zlínském kraji. Ze všech nominovaných vzešlo sedm finalistek. „Mám velkou radost, že máme tak vysokou účast nejen babiček a dědečků, ale vůbec všech, které tato soutěž zajímá,“ uvedla krajská radní Michaela Blahová, která předstoupila před více než 200 seniorů. „Hodnocení bylo nesmírně těžké, neboť ocenění by si zasloužilo mnoho přihlášených babiček, o konečných výsledcích tak rozhodly pouze jemné nuance a bylo to tak zvaně o motýlí křídla,“ dodala.

Finalistky soutěžily o titul zlatá, stříbrná a bronzová babička. Po zlaté Talafové se stříbrnou babičkou stala Drahoslava Kovářová ze Zlína a bronzovou babičkou Marie Pospíšilová z Bystřice pod Hostýnem. Finalistky soutěžily ve třech disciplínách, a to rozhovor, volná disciplína a módní přehlídka.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x