Muž z nákladních aut ve Zlíně ukradl naftu za 13 tisíc

ZLÍNSKO – Až tříleté vězení hrozí třicetiletému muži z Kroměřížska, který ve Zlíně čtyřikrát ukradl naftu ze zaparkovaných nákladních automobilů. Kromě toho několikrát řídil své auto, i když má zákaz, řekla serveru Zlin.cz mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Kriminalisté muže obvinili z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „V srpnu celkem čtyřikrát ukradl naftu ze zaparkovaného nákladního automobilu a od června do září několikrát řídil svoje auto, přestože to měl příslušným úřadem zakázáno,“ uvedla Kozumplíková.

Podle ní je muž v tíživé finanční situaci, kterou se rozhodl řešit krádeží nafty ze stavebních strojů zaparkovaných ve Zlíně. „Celkem odcizil naftu za více než třináct tisíc korun. Jeho poslední vyjížďka pro palivo se mu ovšem stala osudnou. Policisté totiž díky spolupráci s majitelem pracovních strojů přijeli na inkriminované místo právě v okamžiku, kdy muž kradl,“ řekla Kozumplíková.

Zloděj při příjezdu policie zpanikařil. „Kanystry s naftou nechal ležet u svého vozidla a z místa utekl. Policisté tak díky jeho vozidlu zjistili, kdo je oním zlodějem. Následující den si na něj počkali u zaměstnání, kam svým vozidlem jezdil, přestože měl řízení zakázáno,“ uvedla mluvčí.

Muž se podle ní ke krádežím i k jízdám autem přiznal. „Odcizenou naftu prodal. V rejstříku trestů má muž dva záznamy pro majetkovou trestnou činnost. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Kozumplíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x