Strážci zákona Slavičín nehodlají opustit, ujišťuje veřejnost policie

SLAVIČÍN - V posledních dnech a týdnech se rozšiřuje diskuze k problematice možných organizačních změn u Obvodního oddělení Policie ČR Slavičín. Vedení policejního krajského ředitelství však zdůrazňuje, že k 1. 1. 2020 se pro občany Slavičína ani pro policisty nic nezmění a pokud bude v budoucnu přistoupeno k organizačním a systémovým změnám, bude to logicky navazovat na ukončení bezpečnostního opatření „Výbuch" (výbuch muničních skladů ve Vlachovicích – Vrběticích), serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Pro uklidnění občanů ze Slavičína a okolí zdůrazňujeme, že Policie ČR nikdy nechtěla a nechce opustit svoji služebnu v městě Slavičín. Současný stav policistů bude i v nadcházejícím období zachován,“ prohlásila Javorková.

Aktuální oprava budovy obvodního oddělení se zaměřením na zateplení a ekologické prvky jen potvrzuje skutečnost, že vedení krajského ředitelství při plnění služebních úkolů Policie ČR v této lokalitě s tímto objektem, jeho obsazením a služebním využitím dále počítá.

„Případný vznik policejní stanice by pro občany a organizace na Slavičínsku neznamenal snížení bezpečnostních standardů, ale pouze jen zefektivnění služebních činností a formální administrativní změnu. Na základě dlouhodobých analýz můžeme konstatovat, že Slavičínsko je jednou z nejbezpečnějších oblastí nejenom v okrese a kraji, ale i v celé České republice,“ dodala Javorková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x