KAM ZA KULTUROU: Podzimní akce ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ - Máte chuť si hrát, zpívat a tančit? Východní Morava vám nabízí všechno!

Návštěvníky a obyvatele Valašských Klobouk potěší v pátek 11. října populární skupina Fleret se zpěvačkou Zuzanou Šulákovou. Hudební skupina, která vznikla v roce 1983 ve Vizovicích, a která letos vystupuje již 36. rokem po celé České republice, se vyznačuje svou nespoutanou energií, díky níž si získává velkou fanouškovskou základnu. Koncert v Kulturním domě Klobučan začíná v 19.00 hodin.

Holešovský dětský sbor Moravské děti slaví 45 let od svého založení. 12. října v 17.00 hodin se sbor představí v prostorách Zámku Holešov v koncertu věnovanému tomuto výročí.

Výstaviště v Kroměříži pořádá od 11. do 13. října denně od 9.00 do 17.00 hodin výstavu Floria Dušičky. Program celostátní výstavy potřeb pro zahradníky a zahrádkáře zahrnuje prodej ovocných stromů, smutečních věnců, mykologickou poradnu, výstavu ovoce a zeleniny s mottem Jak chutná podzim, košt pálenek, cimbálovou muziku. Unikátní bude expozice nazvaná „Umění se rozloučit a vzpomínat“ umístěná v tzv. Zahradě ticha.

Pro zahrádkáře a pěstitele je určena výstava „Úroda z polí, zahrad a sadů aneb Valašský hortikomplex“. Od 12. do 20. října ji můžete navštívit v Janíkově stodole, která stojí v areálu Dřevěného městečka v Rožnově pod Radhoštěm. Otevřeno je v otvírací době Valašského muzea v přírodě, tj. od 9.00 do 16.00 hodin. Pro školy jsou připraveny výukové listy.

V Obchodním domě Zlín, který nedávno prošel zdařilou rekonstrukcí s návratem do původního „baťovského vzhledu“ si přijdou na své příznivci všemožných stavebnic, stolních her a chytrých hraček. Až do 31. října 2019 je zde k vidění interaktivní výstava „To nej z Festivalu IQ Play“, kterou tvoří výběr padesáti nejzajímavějších současných her.  Vedle této výstavy proběhnou Obchodním domě Zlín  další zajímavé akce. V sobotu 12. října se zde od 19.00 do 2.00 hodin koná Latino Night s ukázkami latinskoamerických tanců, v pondělí 14. října jsou na 18 hodinu zváni milovníci scénického čtení na Listování s Lukášem Hejlíkem.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x