Díky nové izolaci se ve zlínském krematoriu podaří ušetřit za vytápění a zlepší se i akustika

ZLÍN - Obřadní síň krematoria na zlínském Lesním hřbitově má opravenou tepelně akustickou izolaci. Společnost Pohřebnictví Zlín, která krematorium provozuje, získala na tuto investici dotaci z rozpočtu města Zlína ve výši 800 tisíc korun, serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

„Díky nové izolaci snížíme náklady na vytápění budovy krematoria a došlo také ke zlepšení akustiky,“ poznamenal Milan Macura, ředitel Pohřebnictví Zlín.

Zlínské krematorium zahájilo provoz v dubnu 1978. Stavba je řešena netradičně. Stěny obřadní síně jsou skleněné a jeho návštěvníci tak mají možnost přímého spojení s přírodou. V posledních letech se zde ročně uskuteční více než 700 obřadů a přes tři tisícovky zpopelnění. Pohřebnictví Zlín je městskou společností. Jako jediné v regionu zajišťuje komplexní služby v oboru. „Komplexnost spočívá v tom, že provozujeme krematorium, spravujeme hřbitovy – těch je sedm, a provozujeme pohřební službu,“ konstatoval Milan Macura.

Pohřebnictví Zlín je respektovanou a oceňovanou společností. Opakovaně například obdrželo prestižní Znak kvality, který ji byl propůjčen v roce 2018.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x