Do dětských hřišť investuje otrokovická radnice miliony korun

OTROKOVICE - Otrokovická radnice nechala zrekonstruovat další hřiště, tentokrát v ulici Obchodní. Jen letos jde už o třetí hrací plochu, která se dočkala kompletní proměny a nyní odpovídá současným trendům a bezpečnostním kritériím, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

V Otrokovicích se nachází více než 80 dětských hřišť. Vedle moderních hracích ploch je zde i řada starších, které již v optimální kondici nejsou. Aby vedení města získalo detailní informace o stavu všech hřišť, nechalo zpracovat specializovanou projekční firmou jejich odborné posouzení. Cílem toho posouzení bylo vyhodnotit každé hřiště z hlediska technického stavu a v souladu se stávajícími technickými a bezpečnostními normami, navrhnout opravy a případně i odstranění málo využívaných hřišť či vybraných herních prvků. Náklady na úpravy všech dětských hřišť byly tímto posouzením vyčísleny na asi 14 milionů korun. Město si proto stanovilo desetiletý plán obnovy, během něhož by se měla všechna dětská hřiště dočkat potřebné revitalizace a na druhé straně i redukce současného příliš velkého počtu.

V letošním roce bylo v městském rozpočtu na obnovu hřišť vyčleněno celkem 1,5 milionu korun. „Na základě technického stavu, využití dětmi a v úzké koordinaci s komisemi pro místní části a občany byla k rekonstrukci vybrána tři hřiště, a to v ulici Hlavní, Nádražní a Obchodní. Při rekonstrukci byly staré herní sestavy a průlezky nahrazeny moderními kovovými s dlouhodobou životností. Velký důraz byl kladen na bezpečnost dětí, a z toho důvodu byly pod vyššími průlezkami zhotoveny nové pryžové dopadové plochy, které nahradily nevyhovující štěrkové či dokonce betonové povrchy,“ uvedl jednatel Technických služeb Otrokovice Vladimír Plšek, pod jehož správu hřiště spadají. Dodal, že se při rekonstrukcích myslelo také na rodiče, kteří určitě ocení nové pohodlné lavičky v okolí.

„Určitě budeme i v následujících letech s opravami pokračovat ve stejné intenzitě jako doposud. Kromě zmiňovaných hřišť byl nyní zrevitalizován například i park před Papučárnou, kde byla také část plochy vyčleněna dětem, ale slouží i široké veřejnosti. Obecně se snažíme veřejný prostor ve městě kultivovat tak, aby vyhovoval co nejširšímu spektru obyvatel,“ dodala Hana Večerková, starostka města.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x