KAM ZA KULTUROU: Tento víkend ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ -  S podzimem přišlo nevlídné počasí, ale na množství chystaných akcí to nemá vliv. Máte chuť na skleničku vína, chcete si poslechnout jazz nebo pouštět s dětmi draka?

Již po páté se můžete těšit na oblíbenou akci Zlínské slavností vína, která se uskuteční v sobotu 12. října na hradě Malenovice od 10.00 do 20.00 hodin. V celodenním programu, který začíná v 10.00 hodin se můžete těšit na špičková vína, výbornou gastronomii, bohatý program pro děti i dospělé, sportovní aktivity, tombolu a skvělé moderátory i účinkující.

Dům kultury Vsetín bude 12. října místem již 26. ročníku Vsetínského jazzového festivalu. Od 18.30 do 22.15 budou na scénu přicházet hudebníci. Hlavním hostem večera bude zpěvák Ondřeje Rumla, který vystoupí za doprovodu Jazz quintetu. Dále se představí brazilský kytarista a zpěvák Adriano Trindade nebo Petr Beneš Quartet. Večerem provede moderátor Aleš Benda.

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti bude v neděli 13. října žít sportem. 62. ročník Slováckého běhu zde začíná v 10 hodin a je určen 12 kategoriím včetně tzv. Lidového běhu, kterého se může zúčastnit každý.

K podzimu patří pouštění draků, Drakiádu pořádají v neděli 13. října v Bystřici pod Hostýnem. Pokud bude pěkné počasí, sejdou se aktéři ve 14.00 hodin na kopci Bartovec, který je za benzinkou na okraji města směrem na Holešov.

Na I. šmoulí drakiádu se můžete v neděli 13. října ve 14.00 hodin vydat na Výšinu sv. Metoděje v Uherském Hradišti.

Ve Zvonici na Soláni na hřebeni Vsetínských Beskyd se bude vzpomínat na českého akademického malíře, grafika a spisovatele Jana Kobzáně, od jehož úmrtí letos uplynulo 60 let. V sobotu 12. října v 14.00 hodin bude vernisáži zahájena výstava „Od počátku vod“. O úvodní slovo se postará Marek Kalinec, o hudební doprovod Ludmila Vašková a Anežka Tkáčová. Výstava ve Zvonici potrvá do 26. listopadu 2019.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x