Na hřbitovy opět pojede více spojů MHD

ZLÍN - I v letošním roce hodlá Dopravní společnost Zlín - Otrokovice (DSZO) posílit v období památky zesnulých spoje mířící ke hřbitovům ve Zlíně i Otrokovicích. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Doprava na trasách ke hřbitovům bude posílena především o víkendech 26. – 28. října a 2. – 3. listopadu.

Na autobusové lince 31 budou zařazovány v nepracovních dnech 26., 27., 28. října a 2. a 3. listopadu 2019 posilové spoje na trase mezi zastávkami Náměstí Míru – Náměstí Práce – Lesní hřbitov a zpět na Náměstí Práce a Školní. „Některé posilové spoje pojedou z Lesního hřbitova až na Kudlov, aby se návštěva Lesního hřbitova usnadnila obyvatelům Kudlova a aby nemuseli jezdit na hřbitov oklikou přes celé centrum města. Posilové spoje se budou na lince objevovat přibližně v čase od 8.00 do 17.00 hodin,“ konstatoval Cekota. Tyto zvlášť označené autobusy budou vynechávat zajížďku na zastávku Maják-točna. Budou jezdit podle mimořádných jízdních řádů, které budou zveřejněny na zastávkách i na internetu.

V sobotu 2. a v neděli 3. listopadu po 14. hodině budou počty spojů na Lesní hřbitov zvýšeny z důvodu přepravy většího počtu cestujících na pietní shromáždění (sobota v 15.00 hodin) nebo katolickou dušičkovou pobožnost (neděle 15.00 hodin).

Pokud by se zvýšený zájem o přepravu na Lesní hřbitov projevil v dušičkovém období také v pracovních dnech, dispečeři DSZO budou situaci monitorovat a budou připraveni operativně vyslat na linku posilový vůz.

Doprava cestujících bude ve dnech 2. a 3. listopadu mimořádně zajišťována též ke hřbitovu ve Zlíně-Mladcové. Několik spojů linky 32 bude prodlouženo z točny Mladcová-Bartošův dům až na dočasně zřízenou zastávku Mladcová-hřbitov.

V Otrokovicích na lince 55 zajíždějí ke hřbitovu do Kvítkovic standardně dva odpolední spoje každou sobotu a neděli. V dušičkovém období budou na tyto spoje zařazovány pro zvýšení přepravní kapacity místo krátkých vozů kloubové autobusy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x