Dovolená v Luhačovicích se muži vymkla z rukou, s nožem v ruce vyhrožoval barmance

LUHAČOVICE - Obviněním ze dvou trestných činů skončila pro dvaapadesátiletého muže dovolená v Luhačovicích. Přehnal to s alkoholem a pod jeho vlivem vyhrožoval nožem barmance a dalším hostům zabitím, serveru Zlin.cz to uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z Luhačovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a nebezpečné vyhrožování dvaapadesátiletému muži z Ostravy, který v noci z neděle na pondělí v Luhačovicích vyhrožoval barmance zabitím a držel při tom v ruce kapesní nůž, kterým na ni mířil. Zabitím vyhrožoval také ostatním hostům podniku.

V neděli večer přišel muž do podniku v lázeňském městě, kde tancoval a konzumoval alkohol. Jednu hodinu po půlnoci skončila hudební produkce, ale muž se chtěl stále bavit. Šel tedy k baru v úmyslu objednat si další pití. Servírka muži odmítla nalít s odůvodněním, že v baru zavírají. „To podnapilého muže rozlítilo, vytáhl z kapsy vystřelovací nůž s délkou čepele 11 cm, mával s ním kolem sebe a vyhrožoval barmance zabitím. Nožem ohrožoval také ostatní hosty restaurace a nešetřil přitom vulgarismy. Barmanka ve strachu zavolala na linku tísňového volání policie,“ objasnila případ Kozumplíková.

Policisté z Luhačovic vznětlivého muže zajistili a převezli do policejní cely. Dechová zkouška byla pozitivní s hodnotou 1,72 promile alkoholu. Následující den policisté muži sdělili podezření ze spáchání dvou trestných činů. Muž má jeden záznam v rejstříku trestů za řízení pod vlivem alkoholu. Nyní mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x