Kraj ocenil nejlepší knihovny a knihovníky

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nejlepší knihovny a knihovníky Zlínského kraje pro rok 2019 ocenili představitelé Zlínského kraje při slavnostním ceremoniálu, který se v sídle kraje konal pod záštitou radního pro kulturu Miroslava Kašného. Serveru Zlin.cz to oznámila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Kromě samotného ocenění těch, kdo se vzorně starají o knihovny a významně se podílejí na kulturním a společenském životě ve městech a obcích, jsme využili této příležitosti také k tomu, abychom poděkovali bývalé paní ředitelce Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně Zdeňce Friedlové za její kvalitní mnohaletou práci,“ řekl radní Miroslav Kašný, zodpovědný za kulturu, památkovou péči, spolupráci s církvemi, mládež a sport, a zároveň představil nového ředitele krajské knihovny Jana Kaňku, který od 1. října nastoupil do čela této organizace.

Organizátorem soutěže o nejlepší knihovnu a knihovníka roku je Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, která akci připravila ve spolupráci s Odborem kultury a památkové péče Krajského úřadu Zlínského kraje.

V letošním roce si diplomy, šeky na nákup knih a také květiny a gratulace převzali zástupci vítězných knihoven, jimiž jsou (z každého okresu vždy jedna): Místní knihovna Zborovice (okres Kroměříž), Místní knihovna Ostrožská Nová Ves (okres Uherské Hradiště), Obecní knihovna Valašská Bystřice (okres Vsetín) a obecní knihovna Vlachovice (okres Zlín).

V kategorii knihovník – jednotlivec byli vyznamenány Anežka Dundálková (Obecní knihovna v Ratajích), Marcela Schönbaumová (Místní knihovna ve Strání), Hana Malá (Masarykova veřejná knihovna Vsetín) a Ivana Rochlová (Obecní knihovna v Kašavě).

Mimořádné osobní ocenění člena Rady Zlínského kraje Miroslava Kašného získala letošní jubilantka Milada Hynčicová z Obecní knihovny v Neubuzi za dlouhodobou obětavou práci i za aktivní spolupráci s místními organizacemi na kulturním dění v obci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x