Silničáři opravili komunikaci z Vlachovy Lhoty do Mirošova

ZLÍNSKÝ KRAJ – Silnice z Vlachovy Lhoty do valašskokloboucké části Mirošov se dočkala rekonstrukce za více než šest milionů koru. Motoristé se tak nemusejí obávat prasklin ani sesuvu, který hrozil, sdělil serveru Zlin.cz Vojtěch Cekota, mluvčí Ředitelství silnic Zlínského kraje jako investora stavby.

Práce na silnici číslo III/4942 začaly loni v červenci a nyní jsou hotové. Předmětem díla byla stabilizace komunikace včetně nezpevněné krajnice. Před několika lety se silnice potýkala se sesuvem, nyní hrozil zase. „Oprava nestabilního místa spočívala v podchycení hrany svahu pilotovou opěrnou zdí se ztužujícím železobetonovým trámcem navazujícím na původní opěrnou zeď,“ uvedl Cekota.

Nová opěrná zeď vznikla z 27 železobetonových vrtaných pilot o délce 9,5 metru se ztužujícím železobetonovým trámcem. „Je dlouhá 40 metrů. Na železobetonovém trámci je umístěno mostní svodidlo o délce 48 metrů. Silnice byla rekonstruována v celé šířce vozovky a v délce 47 metrů,“ informoval Cekota.

Součástí stavby bylo rovněž odvodnění novou uliční vpustí v podélném žlabu a odvedení povrchových vod ze sběrné šachty do vsakovací jímky. Cena stavby byla 6,1 milionu korun. Investici financoval kraj prostřednictvím Ředitelství silnic Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x