Obyvatelé otrokovického domu Senior mají aktivní podzim

OTROKOVICE - K pravidelným aktivitám, na které se uživatelé v obou domovech B i C Senoru Otrokovice velmi těší, patří společné posezení pod názvem Kavárna Pohoda. O tom, jak tráví lidé v tomto centru čas, informovala server Zlin.cz mluvčí Senioru Lenka Eliášová.

„Pracovnice ergoterapie, obslužné a sociální péče v jídelně domova B na prostřené stoly servírovaly opravdu vynikající dobroty. Všichni, kteří kavárnu navštívili, si pochutnali na bohatě zdobených pohárech a vybrali si z pestré nabídky oblíbených zákusků, chlebíčků a z různých druhů kávy,“ popsala Eliášová. Především ovocné a zmrzlinové poháry vznikaly podle jejích slov zásluhou šikovných rukou organizátorek a spokojenost, dobrá nálada i slova díků ze strany seniorů byly pro ně největším oceněním.

Nebylo to ale jen mlsání, čemu se na podzim senioři v Otrokovicích věnovali. Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR pořádá letos už 23. ročník celostátní akce Týden knihoven. Cílem aktivit na podporu knih a čtenářství je nabídnout atraktivní využití volného času nejen současným, ale i novým čtenářům. „Aktivizační pracovnice v domově C zorganizovaly v úterý 1. října besedu s malířem, sochařem a spisovatelem Jaroslavem Kovandou. Uživatelé Senioru, kteří mají zájem o četbu a literaturu, si setkání samozřejmě nenechali ujít. Vyprávění a představení vlastní tvorby bylo doprovázeno hrou na harmoniku. Součástí akce byla také autorská nabídka knih k zakoupení, které zájemcům spisovatel rád podepsal,“ přiblížila Eliášová.

Další oblastí pak byla zahradní terapie, na kterou nemělo vliv ani nestálé říjnové počasí. Lidé z domova sektoru C se věnovali začátkem října úklidu a zazimování zahrady. Původně venkovní aktivita byla s ohledem na počasí přesunuta do sálu. „Na zahradě jsou vyvýšené dřevěné truhlíky, které pracovníci údržby přesunuli do sálu. Odkvetlé letničky vybrali z truhlíků a připravili nádoby pro podzimní výzdobu. V přípravě na příští jaro posbírali semínka a dali zakořenit řízky muškátů a okrasných kopřiv. Dílo se zdařilo a všichni účastníci zahradní terapie si zaslouží velké poděkování,“ zvolala na závěr PR pracovnice otrokovického sociálního zařízení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x