Nová kniha Kláry Janečkové má název Vítěz

ZLÍN – Nová, v pořadí jedenáctá kniha autorka románů pro ženy Kláry Janečkové nese název Vítěz. Beseda s autorkou se bude konat 24. října v prostorách zlínské Alternativy, informoval server Zlin.cz pořadatel akce s tím, že hostem a kmotrem knihy bude jezdec rally Jaroslav Jugas.

On a ona. Neznají se navzájem, nemají spolu nic společného, ale přece je záhy něco spojí. Pád! Životní zlom. On, přezdívaný Vítěz, čtyřicetiletý závodník automobilové rallye, který dosud nikdy neprohrál. Ona, rozmazlená dcera z dobře situované rodiny. Oba mají vše, nač si vzpomenou, ale ničeho si neváží. A v jednom zlomovém okamžiku přijdou o všechno.

Tomáš během autonehody usmrtí spolujezdce a sám přijde o nohu. Skončí ve vězení, manželka se s ním rozvede, sáhne si až na dno. Johanka se zase v pětadvaceti letech bezhlavě vdá za zadluženého fotografa. Své dokonalé rodině natruc.

Tomáš se díky své houževnatosti časem vrátí na závodní tratě a i přes svůj handicap znovu vítězí. Johanku manžel donutí fotit akty a později ji po internetu nabízí jako společnici bohatým mužům. Konečně se oba jednoho dne setkají na závodech rallye. Johanka jako oficiální společnice jednoho ze sponzorů, Tomáš jako absolutní vítěz a celebrita. Jejich příběhy se propojí a naberou nečekané obrátky.

A odkud autorka čerpala inspiraci pro svůj nejnovější příběh? „Námět na knihu mne napadl minulý rok v létě, když jsem byla na dovole¬né na Kanárských ostrovech. Na jednom z nich se totiž jezdí velká rallye. Je tam plno lidí, nebezpečný terén k vrcholům sopky atd. Ale Vítěz není jen o závodech. Hlavní hrdina je sice slavný závodník, nicméně hlavní dějovou linkou je drama o jeho vztahu s krásnou Johankou, do níž se zamiluje a chce ji mít jen pro sebe. Žárlí na její krásu a přitažlivost, ona je však příliš divoká na to, aby se nechala spoutat v novém vztahu. Čtenáři se v knize dozvědí, kdo bude nakonec vítězem – zda vyhraje nevěra, sláva, peníze anebo láska…,“ prozradila Janečková.

Kniha se podle jejích slov rodila pět měsíců. „Pomáhal mi s ní kamarád, navigátor rallye, který jezdí závody v zahraničí i u nás. Z děje mě často až mrazilo. Nejen rallye je plná adrenalinu, ale i práce společnice je velmi nebezpečná a samo spojení hlavních hrdinů je velmi dramatické. I když je román primárně určený ženám, díky atraktivnímu prostředí rallye možná zaujme i muže,“ uvedla spisovatelka.

Klára Janečková se narodila v roce 1979 ve Chvalčově u Bystřice pod Hostýnem. Vystudovala psychologii a dnes pracuje jako školní psycholožka na dvou velkých základních školách. Publikovala odborné články i povídky do časopisů. Volné chvíle tráví cestováním, ráda navštěvuje nové země a poznává nové lidi, inspiruje se k dalším příběhům. Žije s dcerou Milly ve Zlínském kraji. Miluje zvířata, hudbu a jógu.
Dosud jí vyšlo deset románů. Euromedia Group zatím vydala její bestsellery Osudová posedlost, Manželské okovy, Unesená, Temnota, Prokletý původ, Deník Gréty Kaiserové a Pád do tmy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x