Hokej Zlín: poprvé v historii naskočí Francouz

ZLÍN - Honem pryč z nepěkné reality. Zlínští Berani uzavírají tabulku extraligy a radost z toho nemá nikdo. A tak se hledají cesty, jak ze šlamastyky pouhých dvou výher a devíti porážek ven.

Ono tedy není Francouz jako Francouz. Jeden do Zlína přichází, nejde samozřejmě o Pavla Francouze, toho času v dresu Colorada v NHL.

Ale Francouz na zkoušku šesti utkání naskočí…

Jde ovšem o francouzského reprezentačního útočníka jménem Valentin Claireaux. Příznivci by se měli poptat po výslovnosti, to když se mu povede třeba v debutu v neděli v Hradci Králové vstřelit branku.

Poslední tři roky hrál osmadvacetiletý hokejista v elitní finské soutěži, reprezentuje obvykle Francii na mistrovství světa. Zajímavý, ale ne zrovna obvyklý tah vedení.

Druhou posilou měl být Petr Pohl, další forvard, ten má 33 let a zkušenosti z naší i německé nejvyšší soutěže. Jenže ten si angažmá na poslední chvíli rozmyslel.

Hostování ve Zlíně končí útočníkovi Romanu Sturczovi.

„Potřebujeme zahýbat se složením mužstva především v útoku,“ komentoval změny generální manažer PSG Berani Zlín Martin Hosták. Hledání zřejmě nekončí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x