Strážníci řešili nezvyklé zvířecí patálie – kočku v motoru a prase v křižovatce

ZLÍN - Hned dvěma zvířatům, která se ocitla v nezvyklé situaci, museli během jediného dne pomoci zlínští strážníci. Nejprve zachraňovali kočku uvězněnou pod kapotou auta a pak prase, které se nedopatřením ocitlo uprostřed rušné křižovatky, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Přesně v poledne oznámila na stálé operační centrum MP Zlín náhodná kolemjdoucí, že zpod kapoty osobního auta zaparkovaného v centru Zlína slyší hlasité mňoukání. Strážníci na místě zjistili, že majitelem auta je muž ze Vsetína. Do zjišťování telefonního kontaktu se tak zapojili také strážníci vsetínské městské policie a díky nim se nakonec majitele vozu podařilo telefonicky vyrozumět. „Po nějaké době se majitel auta dostavil na místo a otevřel kapotu. Sama kočka v tu chvíli usoudila, že jí bude lépe kdekoliv jinde než ve stísněném prostoru motoru a z místa pelášila pryč,“ konstatoval Janík.

Krátce před půl sedmou večerní pak zahltila linku 156 oznámení o domácím praseti, které pobíhá na frekventované křižovatce v centru krajského města. Ještě do příjezdu strážníků se svědkům podařilo nahnat nebohé prase na částečně oplocený pozemek u Kolektivního domu, čímž významně přispěli nejen k bezpečnosti silničního provozu, ale i k jeho zdárnému odchytu.

„Do akce se vzápětí zapojily i další hlídky MP Zlín a strážníci pašíka odchytili a znehybnili. Jak bylo poté zjištěno od náhodných svědků, prase mělo za jízdy vyskočit z přívěsného vozíku automobilu, čehož si řidič nejspíše nevšiml a pokračoval v jízdě. Na typu vozidla, barvě nebo dokonce registrační značce se však nebyli schopni shodnout,“ podotkl Janík. Strážníci tak museli vyřešit problém, jak s odchyceným prasetem dále naložit. Jeho tělesné proporce, specifické aroma i neklidné chování totiž vylučovaly, aby byl převezen v běžném hlídkovém voze. „Shodou okolností se v tu dobu vracelo z převozu do Kroměříže služební vozidlo MP Zlín určené pro převoz podnapilých spoluobčanů do záchytné stanice, které někteří ze strážníků láskyplně nazývají: ,prasečák´. A právě tento vůz se za daných okolností jevil k realizaci transportu jako nejvhodnější,“ dodal Janík s tím, že pašíka nakonec převezli do bezpečí zlínského útulku.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x