Otrokovický hřbitov má 160 nových míst v kolumbáriu, vznikla skoro za dva miliony

OTROKOVICE – Hřbitov v Otrokovicích má 160 nových míst v kolumbáriu. Jejich vznik radnici stál bezmála 1,8 milionu korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí radnice Romana Stehlíková.

Hřbitov se potýká s nedostatkem míst. „Město to vyřešilo efektivně výstavbou nové části kolumbária, které by mělo tento problém vyřešit. Mělo by pokrýt potřebu obyvatel na následující čtyři roky,“ uvedla Stehlíková.

Ve srovnání s klasickými hrobovými místy nebo urnovými sklípky je podle ní kolumbárium nejefektivnější řešení, které je úsporné z hlediska záboru místa. „Rovněž ze strany občanů je o kolumbárium velký zájem. Občan platí běžný nájem, který činí 800 korun na deset let a kupuje si krycí desku v hodnotě 2000 korun,“ uvedl Vladimír Plšek, jednatel Technických služeb Otrokovice, pod jejichž správu hřbitov spadá.

Rozšiřování míst na hřbitově v Kvítkovicích ale nekončí. První etapa výstavby kolumbária radnici vyšla bezmála na dva miliony. „Další etapy budou následovat. Zároveň se v současné době projektuje rozšíření místního hřbitova. Město má k tomuto účelu vykoupené pozemky. S realizací počítá v příštím roce,“ řekla Stehlíková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x