Štípští hasiči se dočkali zrekonstruování zbrojnice

ZLÍN - Dobrovolným hasičům ve zlínské části Štípa už slouží zrekonstruovaná zbrojnice. Serveru Zlin.cz to řekl Lukáš Fabián z tiskového oddělení zlínské radnice.

Modernizace zbrojnice spočívala v přístavbě a dalších stavebních úpravách. Cílem bylo především zlepšení tepelně technických vlastností objektu a doplnění chybějícího hygienických zařízení.

„Stávající objekt je jednopodlažní s využitelným podkrovím. Na tento pak ze severozápadní strany navazuje nová jednopodlažní přístavba obsahující kompletní potřebné zázemí, jako jsou sprchy, WC, technická místnost a kuchyňka,“ popsal František Pilka, jednatel společnosti Nemovitosti Zlín, která má objekt ve správě. Ve stávajícím objektu pak byly provedeny stavební úpravy. Zejména došlo k vnitřním stavebním úpravám, k zateplení objektu kontaktním zateplovacím systémem, doplnění hromosvodu, výměně garážových vrat, výměně a doplnění rozvodů, apod.

„Jsem ráda, že se daří realizovat investice v místních částech, což je příklad i hasičské zbrojnice ve Štípě. Je na místě poděkovat zdejšímu sboru dobrovolných hasičů za jejich práci,“ sdělila radní Jana Bazelová.

Součástí stavby byly i úpravy inženýrských sítí, nové zpevněné plochy obsahující nástupní plochu před objektem a také chodníky. Cena za dílo činí 5,8 milionu korun.

Sponzorem článku je společnost URBAN BVP

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x