Zdravotníci ze zlínské nemocnice si vyzkoušeli zásah při požáru

ZLÍN - Zdravotníci ve zlínské nemocnici nacvičovali zásah při požáru, a to teoreticky i prakticky. Serveru Zlin.cz to řekl PR specialista nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Teorie, ale i samotná likvidace ohně různými typy hasících přístrojů. Členové požárních hlídek Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně absolvovali školení, které je má připravit na případný zásah související s požárem. Tímto nácvikem prochází každoročně.

„Vždy kombinujeme teorii a praxi. Teorie se dá načíst, ale praktická zkušenost je nenahraditelná,“ konstatovala Irena Vajďáková, technik BOZP v krajské nemocnici. Prostředí nemocnice je z hlediska zásahu při požáru velmi složité. V budovách se nachází řada pacientů, často s omezenou možností samostatného pohybu, což například komplikuje jejich případnou evakuaci. Nácvik řešení mimořádných událostí proto členové požárních hlídek nacvičují velmi intenzívně. „Pokud začne hořet, je nutné, aby každý věděl, co má dělat, jak zasahovat. Pozornost věnujeme i jednotlivým typům hasících přístrojů. Mají různá využití a odlišná může být i jejich obsluha. Během školení se bavíme také o spolupráci s hasiči,“ prohlásil Martin Lysoněk, požární technik Krajské nemocnice T. Bati.

Letošní školení bylo třídenní. Členů požárních hlídek je ve zlínské nemocnici cca 150 a jsou přítomni na každém pracovišti.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x