V Kroměříži se zaměřili na likvidaci hlodavců

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži začala v těchto dnech pravidelná podzimní celoplošná deratizace. Potrvá až do konce října, serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Vondrášek.

Celoplošná deratizace se týká veřejných prostranství města i místních částí a také odpadní kanalizace ve vlastnictví města Kroměříže. „Odborná firma pokládá nástrahy tak, aby nezpůsobily škodu nikomu jinému než hlodavcům, proti kterým jsou určené,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Deratizace se koná na sídlištích Slovan, Bělidla, Oskol, Zachar I a II, Barbořina I – IV, ve středu města, v lokalitách Horní Zahrady, Dolní Zahrady, Pekelce a Plačkov a v místních částech Bílany, Drahlov, Hradisko, Kotojedy, Postoupky, Těšnovice, Trávník, Vážany a Zlámanka. „V současné době jsou nejvíce postižené výskytem hlodavců ulice Francouzská, Albertova, Spáčilova, Vrobelova, Oskol, Čs. armády a Obvodová. Zde pracovníci odborné firmy instalují ke zvýšení účinnosti deratizační staničky, které jsou bezpečné a velmi účinné,“ popsal Lubomír Alexa z odboru služeb.

Celková ošetřovaná zastavěná plocha je asi 73 hektarů a ostatních ošetřovaných ploch přes 225 hektarů. „Celoplošná deratizace je prováděna takzvanou pulzační metodou, která předpokládá dva až čtyři zásahy zhruba v sedmi dnech na určené deratizační body, tj. zatravněné plochy, okolí obytných domů, hospodářských stavení, obytných center a podobně. Pracovníci firmy se o svěřené úseky starají celoročně a dobře je znají, což má vliv na efektivnost celé akce,“ dodal Alexa.

Používané návnady nevyvolávají u hlodavců obranný reflex ani bolestivé stavy. Pracovníci deratizační firmy kontrolují všechna místa, kde předpokládají výskyt děr a nor hlodavců. „Ošetřená nora nebo díra je zakryta zeminou a označena. O všech místech se zjištěnými norami pracovníci firmy vedou evidenci a následně opakovaně operativní kontroly zaměřují především na tyto úseky,“ doplnil Alexa. V odpadní kanalizaci pak firma ošetřuje celkem 209 kanalizačních šachet.

Sponzorem článku je společnost Deratizace Praha, která nabízí tyto služby:

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x