Výtěžek z letošní vánoční sbírky pomůže nízkoprahovému zařízení TULiP

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I letos uspořádá uherskohradišťská radnice tradiční vánoční sbírku. Její výtěžek letos připadne nízkoprahovému zařízení TULiP, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma. 

Město Uherské Hradiště pořádá vánoční charitativně zaměřenou veřejnou sbírku již od roku 2003. Je již tradicí, že peníze, které se ve sbírce vyberou, připadnou některému ze sociálních zařízení, spolku nebo organizaci, které pečují o děti a mládež.

„V letošním roce se příspěvku po sedmi letech dočká TULiP, nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Podle informací podaných vedoucím zařízení, Josefem Kostkou, případný výtěžek sbírky využijí na vybavení a materiál pro pracovní terapii a muzikoterapii (šicí stroj + příslušenství, materiál pro rukodělnou výrobu, hudební nástroje – ukulele, hang drum, vybavení pro karaoke),“ upřesnil Pášma.

Zajímavý je vývoj sbírky, zatímco v prvním roce, 2003, se vybrala částka mírně převyšující čtyři tisíce korun, v roce 2017 padl dosavadní rekord sbírky v hodnotě takřka 71 tisíc korun. Také vloni byl výtěžek vysoký, 58,4 tisíc, skončil v Petrklíči, azylovém domě pro matky s dětmi ve Véskách.

Letošní sbírka začne 29. listopadu a potrvá do 30. prosince. Ke sbírce budou opět využity celkem tři pokladničky. Jedna bude, již tradičně, umístěna na Masarykově náměstí, další ve Slováckém muzeu a třetí v kině Hvězda Uherské Hradiště.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x