Bývalá kotelna na sídlišti se promění v centrální spisovnu

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice koupí bývalou kotelnu na sídlišti Zachar. Rozhodli o tom zastupitelé, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

Jednopodlažní budova v ulici Rumunská přijde městskou kasu na 3,3 milionu korun. „Město je ze zákona povinno ukládat dokumenty. Momentálně má ale spisovnu v nevyhovujících podmínkách, objekt bývalé kotelny naopak potřebám spisovny po všech stránkách vyhovuje,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Město má centrální spisovnu v suterénu bytového domu v Máchově ulici. „Sklepní prostory bytového domu nejsou pro spisovnu ideální. Potýkáme se se zvýšenou vlhkostí a plísní i s nedostatečnou kapacitou,“ popsala vedoucí odboru kancelář úřadu Marie Navrátilová. Podle ní přitom zákon městu ukládá řádné vedení spisové služby, a to včetně ukládání dokumentů. „Nyní tyto povinnosti stanovené zákonem stoprocentně nenaplňujeme,“ dodala Navrátilová.

Bývalá kotelna s ohledem na svou výšku umožní instalaci posuvných regálů o šesti až sedmi policích. „Posuvné regály představují příležitost pro maximální zefektivnění využití prostor pro uložení dokumentů. Dále je nespornou výhodou, že se jedná o přízemí a nikoliv o vlhký suterén ohrožený vytopením z prasknutého vodovodního či kanalizačního potrubí,“ doplnila Navrátilová. Poté, co město uzavře kupní smlouvu, bude připravovat rekonstrukci budovy. Spisy by se do ní mohly stěhovat asi za dva roky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x