Den za obnovu lesa ve Zlíně. Přišly stovky dobrých lidí

ZLÍN - Po celé republice se v sobotu konala akce Den za obnovu lesa. Organizátoři z Lesů České republiky vyzvali dobrovolníky, aby pomohli s obnovou lesů poničených kůrovcem.

Celkem dorazilo do porostů přes 30 000 lidí, také ve Zlíně v lokalitě U Majáku byly pracovité ruce hodně znát.

„Měli bychom vysázet prakticky všechno, to je kolem osmi tisíc kusů sazenic, jsme mimořádně potěšení zájmem dobrých lidí a co víc, těší nás, že přišly celé rodiny, je tu moře dětí,“ pochvaloval si zlínský krajský ředitel lesů ČR Libor Strakoš.

Každý, kdo přišel, musel mít dobrý pocit a co víc. Nejen, že pomohl lesnímu porostu, ale navíc se mohl seznámit s tím, jak by lesy měly v budoucnu vypadat, jejich složení bude jiné, samozřejmě, že se více sadí listnáče.

V celém Česku tak lidé podle mluvčí Lesů České republiky Evy Jouklové vysadili stovky tisíc malých stromků.

Sázely se třeba jedle, buky, duby, borovice, ale i jilmy nebo lípy.

Video

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’164404′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2483‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚164404‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x