KAM ZA KULTUROU: Tento týden je plný akcí pro děti

ZLÍNSKÝ KRAJ - Kdo si hraje, nezlobí... Ve Zlíně můžete navštívit interaktivní výstavu To nej z IQ play, v Uherském Hradišti se dozvíte něco o železnici, u Valašského Meziříčí se můžete příjemně bát.

Milovníci stavebnic a chytrých hraček se vydají do Obchodního domu Zlín na interaktivní výstavu To nej z IQ play, která představuje výběr padesáti nejzajímavějších současných her, které si mohou návštěvníci také sami vyzkoušet. Chytrá herna je určena pro děti od dvou let. Nudit se určitě nebudou ani dospělí. K vidění a hlavně k vyzkoušení budou hry a hračky vzdělávacího charakteru, smyslové hračky, Montessori pomůcky a stavebnice. Děti se mohou těšit na zónu složenou ze zvětšenin a logických her Mindok a designových vzdělávacích stavebnic Toypex. Většinu z nich vyzkouší úplně poprvé, protože nejsou běžně dostupné v kamenných obchodech. Chybět nebudou ani úplné novinky! Otevřeno je denně od 9.00 do 18.00 až do 31. října.  

Poznejte fenomén Divokého západu prostřednictvím výstavy Czech Made Western v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Ve čtvrtek 24. října od 17.30 navíc s výukou country tanců.

Výstava Jede vláček kolejáček VII. v Redutě v Uherském Hradišti nabídne od pátku 25. do neděle 27. října 2019 v čase od 9.00 do 18.00 (v neděli do 16.00) návštěvníkům nejen pohled na výstavu modelové železnice, ale také řízení vlaku ve virtuální realitě. Fanoušci Star Wars budou jistě potěšeni také největším modelem lodě Millennium Falcon.

Večerní výpravu s lampionem připravují v páteční podvečer v lázeňském městě Luhačovice. Od 15.00 do 18.00 si můžete na nádvoří zámku v Luhačovicích vyřezávat dýni a v 19.00 hodin se pak vydat na světýlkový průvod plný strašidelných masek.

Kdo se chce bát, přijde v pátek 25. října (16.00 – 19.00) a v sobotu 26. října (10.00 – 19.00) do zámku Lešná u Valašského Meziříčí. V programu akce Strašidelný zámek jsou připraveny prohlídky zámku s tajemnými historkami, tvořivé dílny i setkání s valašskými strašidly.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x