Krajští radní schválili dofinancování sociálních služeb

ZLÍNSKÝ KRAJ - Rozdělení částky převyšující 82 milionů do sociálních služeb na území Zlínského kraje schválilo Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém říjnovém zasedání. Serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Byl to jeden z hlavních bodů, kvůli kterému se sešlo zastupitelstvo na svém mimořádném zasedání, za což svým kolegům zastupitelům poděkovala předkladatelka – radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální služby, rodinnou politiku a neziskový sektor.

„Děkuji, že nám všem záleží na tom, aby poskytovatelé sociálních služeb dostali tyto finanční prostředky, které budou rozděleny na dofinancování platů a mzdy a na zvláštní příplatky za směnnost. Podpoříme všech 247 služeb 68 poskytovatelů, od nichž jsme obdrželi žádosti,“ sdělila radní Zlínského kraje Michaela Blahová,

Nutnost dofinancovat sociální služby v oblasti mezd a platů souvisí s tím, že Vláda ČR vloni v listopadu rozhodla o zvýšení platů ve veřejném sektoru. Zlínský kraj si v už červenci 2018 žádal o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2019 a v této žádosti ještě nemohlo být zohledněno uvedené zvýšení platových tarifů a zvláštního příplatku (změna legislativy nebyla v té době ještě známá). Zlínský kraj pak dostal ze státního rozpočtu dotaci pro rok 2019 ve výši 1 069 310 048 korun, což je o 93 745 952 korun méně oproti požadovaným dvěma miliardám.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x