Města ve Zlínském kraji si připomenou vznik Československa

ZLÍNSKO - Dne 28. října uplyne 101 let od vzniku samostatného československého státu. Tento mezník v historii naší vlasti uctí celá řada měst a obcí ve Zlínském kraji, serveru Zlin.cz to sdělili jejich mluvčí.

Například statutární město Zlín si vznik Československa připomene slavnostním pietním aktem. „Vzpomínkové setkání pro veřejnost se uskuteční 25. října v 10.00 hodin u sochy Tomáše Garrigue Masaryka před Kongresovým centrem Zlín,“ upřesnil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Také ve Valašských Kloboukách toto významné jubileum uctí v pátek 25. října, a to pietním aktem u Památníku československé vzájemnosti. Vzpomínkové shromáždění, na které je zvána školní mládež i široká veřejnost, bude na Masarykově náměstí začínat ve 12.15 hodin. „Vznik samostatného Československa si připomeneme na místě nejpříhodnějším, u Památníku československé vzájemnosti, který zpodobňuje blízký bratrský vztah obou národů. Naší snahou je předávat vlastenecké vnímání mladým generacím, a proto zveme k uctění státního výročí jak všechny občany našeho města, tak obzvláště žactvo a studentstvo zdejších škol,“ dodala Eliška Olšáková, starostka města Valašské Klobouky.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x