KAM ZA KULTUROU: Konec týdne v podzimních barvách

ZLÍNSKÝ KRAJ -  Podzimní počasí je znát i na nabídce víkendových akcí. Těšit se můžete na akci Stromy pro Rochus, Dýňobraní či chovatelskou burzu.

V sobotu 26. října od 14.00 do 17.00 hodin se můžete těšit na opravdu bohatý program již 10. ročníku akce STROMY PRO ROCHUS. Zájemci o výsadbu stromů a keřů v areálu parku získají odměnu ve formě volného vstupu do skanzenu. Výsadba proběhne od 14.00 do 15.00 hodin, sraz v infocentru skanzenu.  Arborista odborně poradí, jak pečovat o stromy, dozvíte se také o prospěšnosti stromů v krajině i městech. Bylinkářka obohatí Vaše znalosti o léčivé účinky dřevin. Naučně zábavné aktivity nejen pro děti připraví Přírodovědné centrum Trnka a Centrum ekologické výchovy Žabka. Nenechte si ujít prohlídku Sadu starých ovocných odrůd s ukázkou plodů od 15.30 hodin. Nebude chybět svařák, čaj a něco sladkého k zakousnutí.

Dýně v hlavní roli, to je tradiční Dýňobraní u Zlínského klubu 204. Mini jarmark, dýňové speciality, soutěž v dlabání dýní, ale také kolotoč na ruční pohon, bludiště a jiné pohybové aktivity v parku Komenského ve Zlíně. V sobotu 26. října od 14.00 do 18.00 hodin.  

Holešovský zámek vydá v sobotu 26. října ve 14.00 hodin své poklady při rodinné putovní hře Drahé kameny ze zámku připravené při příležitosti ukončení sezony na Zámku Holešov. Těšit se můžete na řemeslný jarmark i vystoupení Biskupských manů z Kroměříže.

Chovatelská burza Aquatera Kroměříž se koná v sobotu 26. října na výstavišti Floria v Kroměříži. V nabídce budou terarijní zvířata, akvarijní ryby, chovatelské potřeby, krmivo a mnoho dalšího.

Muzeum regionu Valašsko zve k hrátkám a tvoření z podzimních darů. Výtvarné tvoření, úkoly a hry s podzimními plody a listy i ježkovu pátračku po zámku Vsetín si můžete s dětmi užít v úterý 29. října v době od 9.00 do 15.00 hodin na akci Podzimní prázdniny v muzeu pořádané na zámku Vsetín.

Další akce najdete v rubrice KULTURA, v akcích na Zlin.cz, nebo na vychodni-morava.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x