Zájemci o festivalový půlmaraton mohou zasílat své registrace

ZLÍN - Zájemci o účast na 5. ročníku Festivalového půlmaratonu Monet+ 2020 mají již možnost hlásit se na jednotlivé trasy závodu. Hlavní běh, který nově odstartuje od Kongresového centra Zlín, se uskuteční 6. června 2020 v ulicích Zlína a uzavře program jubilejního 60. Zlín Film Festivalu. Akci pořádá společnost Filmfest společně s Běhy Zlín, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Zlín Film Festivalu Kateřina Martykánová.

Běžci mohou od 22. října využít možnost registrace za nejvýhodnějších podmínek, které platí pouze do konce ledna. Nejlevnější startovné ve výši 599 Kč za půlmaraton, 499 Kč za čtvrtmaraton a 1 999 Kč za čtyřčlennou štafetu přinese závodníkům opět celou řadu atraktivních benefitů. V ceně je například batůžek, vstup do letního kina, pamětní medaile, pitný režim na trati nebo občerstvení po závodě, drobné dárky od partnerů závodu a samozřejmě i originální funkční triko. „To má letos možnost získat v rámci startovného každý z registrovaných běžců až do vyčerpání kapacity 1500 kusů,“ upozornila výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová.

Registrovat se na jednotlivé tratě běhu je možné na www.zlinskypulmaraton.cz, kde jsou také uvedeny podrobné informace o závodě i cenách startovného. „K dispozici zde jsou již také dárkové poukazy, které mohou být pro příznivce běhu třeba zajímavým vánočním dárkem,“ dodala Jarmila Záhorová.

Trasa půlmaratonu letos dozná zásadní změny. „Oproti předchozím ročníkům bude závod startovat u Kongresového centra Zlín. Od něj se poběží přes Štefánikovu na Dlouhou a poté ulicí Rašínovou na centrální zlínské náměstí. Dále potom už známou trasou přes Benešovo nábřeží, Podvesnou na Čepkov, Rybníky přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru,“ upřesnil Bohuslav Komín za organizaci Běhy Zlín.

Součástí akce bude opět i oblíbený Festivalový ING rodinný běh na 1 400 metrů, který předchází hlavnímu závodu. Tento stejně jako v předchozích letech odstartuje na náměstí Míru a mohou se jej zúčastnit dospělí s dětmi, junioři nebo ti, co preferují kratší tratě.

Na trať loňského čtvrtého ročníku Festivalového půlmaratonu Monet+ Zlín 2019 se postavilo rekordních 1 615 závodníků. Vítězem hlavního závodu se stal Pavlo Veretskyi s výsledným časem 1:10:24. Rok od roku se zvyšuje také zájem o rodinný běh na 1 400 metrů, jehož kapacita byla při čtvtém ročníku zcela naplněna. Zúčastnilo se ho na 600 rodičů s dětmi.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x