Nezmar Karel: říjnové léto budiž pochváleno

ZLÍN - KOSTELEC - Je to opravdu stěží uvěřitelné, ale je to tak. Koncem října se na Zlínsku koupe pod širým nebem. Třeba, ale nejenom, v bazénu v Kostelci u Zlína.

Partička o fous dříve narozených se tam sluní a vyhřívá také ve vířivkách. Což je sice hezké a „trendy“, ovšem najít sílu hupsnout si přímo do bazénu, který není vyhřívaný, to už je pro odvážnější.

Mezi ně rozhodně patří Karel Kumst. Dlouholetý sportovec všeho druhu. To, že mu přišla na jaře naproti osmdesátka, to je opravdu naprosto podružné.

„Chce to pár temp a člověk je úplně v pohodě, voda se navíc teplotně mění, v tomto neuvěřitelném říjnu měla v pondělí čtrnáct, pak patnáct a dnes prý už šestnáct stupňů,“ konstatuje Karel, když už se sluní na lehátku.

Jiný v jeho věku stěží dýchá a v těchto dnech se jakž takž možná projde na sluníčku. On to má jinak.

„Neumím si život bez pohybu představit, přijel jsem samozřejmě na kole, tohle úžasné počasí pro mne má i jinou výhodu, pořád ještě můžeme hrát tenis s kamarády pěkně venku, do haly jdeme až příští týden,“ dodává Kumst.

Ano, může být vzorem pro mnohé, ale sám má svůj také.

„Já? Normál. Moje sousedka paní Ducháčová, to je jiný kalibr. Denně se ráno koupe v otrokovickém Štěrkovišti. Mimochodem, zítra jdu asi s ní, tam je opravdu celou sezónu voda přímo dokonalá. Jo, jen pro zajímavost, je o jedenáct let starší než já, je jí jedenadevadesát.“

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x